Jongerenlintje voor vier helden van het Sophianum

20 december 2021

Vier leerlingen van het Sophianum hebben zaterdag 18 december 2021 een Jongerenlintje gekregen van de gemeente Gulpen-Wittem. Thomas Meijers, Sjuul Vleugels, Tom Creusen en Hay Kreuwels, allen uit Wijlré, schoten tijdens de waters-nood op 15 juli een vrouw te hulp.

De gemeente licht de motivatie toe: “Deze vriendengroep heeft een moedig en doortastend optreden laten zien. Een inwoonster uit Gulpen-Wittem kwam met haar fiets, door de kracht van het water, in de sloot terecht tussen Gulpen en Wijlre. Twee jongens hielpen de inwoonster uit het water en de andere twee hebben haar fietstas met persoonlijke spullen uit het water gered. Het was een bijzonder dappere actie van de vriendengroep, vooral gezien de grote hoeveelheid water en de sterke stroming die door de watersnoodramp ter plekke was ontstaan. Deze vriendengroep heeft, met enig gevaar voor eigen leven, het leven van de inwoonster gered. Door middel van het toekennen van het Jongerenlintje wil het gemeentebestuur de jongens heel hartelijk danken voor deze bijzonder heldhaftige daad”.

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht