Leerling Groenewald start leesclub op haar middelbare school in Stein

15 november 2021

Middelbare school Groenewald in Stein heeft sinds vorige week een boekenclub. Leerling Liv Counet (17) uit Elsloo nam het initiatief. „Er zijn blijkbaar nog genoeg leerlingen die met plezier een boek pakken.”

Entgen Luijten in het boek De heks van Limbricht van Susan Smit. Ja, dat vindt Liv Counet (17) uit Elsloo echt een standvastig hoofdfiguur. Entgen wordt midden zeventiende eeuw door een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. „Ze wordt onderdrukt door de macht en het systeem, maar ze gaat daar vol tegenin.” Liv las het boek op aanraden van haar leraar Nederlands en was na het zien van een interview met de auteur helemaal overtuigd. „Ik begon erin en vond het gelijk heel leuk.”

Lees het volledige artikel van De Limburger, 15 november 2021