VMBO Maastricht maakt promotiefilm skibaan Dousberg

13 januari 2021

Leerlingen van VMBO Maastricht zijn in december 2020 naar de skibaan Dousberg gegaan om een promotiefilmpje te maken. Dit in het kader van de opdracht fotografie van het vak D&P (Dienstverlening en Producten). Samen met de opdrachtgever hebben ze ideeën uitgewisseld en uitgevoerd.

De leerlingen gebruikten de drone om opnames te maken en hebben indrukwekkende beelden van de skibaan en ski helling kunnen vastleggen. Ook hebben ze foto’s gemaakt van de locatie binnen, die ze konden verwerken in het filmpje. Het promotiefilmpje is een compilatie van foto’s en film die door de leerlingen zelf zijn gemaakt. Het promotiefilmpje zal gebruikt worden in het café, bij de skiverhuur en bij de kassa.

 

Vliegles

Voordat ze deze opdracht gingen doen hebben ze eerst een aantal vlieglessen gehad met verschillende soorten drones en zijn ze zich gaan verdiepen in het beroep van een dronepiloot. Om goede opnames te maken hebben ze uitleg gehad over hoe je deze kunt maken. Ook hebben ze zelf een drone gebouwd. Leerzaam en met een mooi resultaat voor de leerlingen en de skibaan!

 

< Terug naar nieuwsoverzicht