Middelbare scholen hebben de 'wandelchallenge' van het Sophianum overgenomen

18 januari 2021

Steeds meer middelbare scholen hebben de Challenge van het Sophianum overgenomen: 100 kilometer wandelen in zo’n 25 dagen. Op het Herle College in Heerlen hebben ze wat variaties bedacht.

Het initiatief van gymleraar Frans Lipsch van middelbare school Sophianum in Gulpen, krijgt in het hele land navolging. Voor de kerst bedacht hij een uitdaging voor zijn leerlingen en hun ouders: 100 kilometer wandelen van het begin van de kerstvakantie tot en met de lockdown op 17 januari. Er deden 280 mensen mee. Nadat hij vorige week bij Hart van Nederland zijn initiatief mocht toelichten, kreeg hij reacties uit het hele land.

 

Lees hier het volledige artikel van De Limburger, 18 januari 2021

 

Relevant

De "Sophianum 100 K Challenge" heeft "Hart van Nederland" bereikt. Dhr. Lipsch en twee deelnemers werden door het SBS-team geïnterviewd. Er werden opnames in de MFR en op de Gulperberg gemaakt. Hier is het item te zien: https://www.hartvannederland.nl/.../13-januari-2021-vroeg/ (item begint op 4'15").
< Terug naar nieuwsoverzicht