Middelbare scholen creatief met open dagen

26 januari 2021

Door de langdurige sluiting van de scholen is het voor het voortgezet onderwijs dit jaar onmogelijk om fysieke open dagen te organiseren voor leerlingen van het basisonderwijs.

Toch moet de nieuwe lichting brugklassers in maart een middelbare school kiezen. En daarom bieden veel scholen nu online open dagen aan, in de vorm van virtuele rondleidingen, YouTube-filmpjes, zoomsessies en zelfs hele talkshows.

...Ook de directeuren van de scholen in de regio Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul hebben besloten gezamenlijk op te trekken. "Normaal is er toch wel concurrentie tussen scholen, maar die is nu minder aanwezig", vertelt Nick van Lieshout, docent geschiedenis op het Bonnefantencollege in Maastricht. "Al moet je je aan de andere kant wel als school presenteren. Wij hebben het echt grootst aangepakt met naast de virtual tour ook een in Geleen opgenomen talkshow", aldus van Lieshout. "Met daarin een panel van leerkrachten, ouders en leerlingen."...

Lees het volledige artikel en bekijk het filmpje van 1Limburg, 22 januari 2021

< Terug naar nieuwsoverzicht