Gymleraar kreeg 276 leerlingen en ouders zover dat ze 100 kilometer gingen lopen

6 januari 2021

Hoe voorkom je dat de middelbare schooljeugd in de vakantie alleen maar ligt te Netflixen en tijdens de online lessen ook geen voet buiten de deur zet? Het Sophianum in Gulpen heeft het antwoord. En… er komt meer.

De Sophianum 100k Challenge is geen plan op papier gebleven. Het lukte gymleraar Frans Lipsch van het Sophianum om bijna 280 deelnemers op de been te krijgen die voor de lol 100 kilometer gingen lopen. „Er doen heel veel leerlingen mee, hun ouders, broertjes en zusjes maar ook toekomstige leerlingen en een handvol collega’s”, vertelt Lipsch. Het doel is om 100 kilometer te rennen of te wandelen tijdens de kerstvakantie en de corona-lockdownweken. Tussen 21 december en 17 januari dus. Het is nu al een succes.

Lees hier het volledige artikel in De Limburger, 6 januari 2021

Relevant artikel

De Limburger - Leerlingen Sophianum lopen in maand tijd honderd kilometer om fit en gezond te blijven, 31 december 2020

< Terug naar nieuwsoverzicht