Ook de leraar wil graag terug naar normaal

24 juni 2020

Middelbare scholieren mogen, naar verwachting, na de zomervakantie weer volledig naar school. Onderling hoeven ze geen 1,5 meter afstand meer te houden. Wat vinden Limburgse docenten daar van?

De meeste leraren op de Limburgse middelbare scholen zijn „heel blij” als premier Rutte woensdagavond bekendmaakt dat alle leerlingen na de zomer weer naar school mogen. Veel leraren zijn het beu, dat online lesgeven. Want hoe leuk is het om tegen zwarte beeldschermen te praten? Leerlingen zetten massaal camera’s en microfoons uit. Docenten zien geen gezichten, geen lichaamstaal. Leerlingen durven ook niet altijd vragen te stellen als ze de uitleg niet snappen. Er is nauwelijks interactie, zo valt te lezen op sociale media.

Lees hier het volledige artikel van de Limburger, 23 juni 2020

< Terug naar nieuwsoverzicht