Leerling Syb Wolfs van het Groenewald in Stein heeft de Klassieke Olympiaden op zijn naam geschreven.

9 juni 2020

De Klassieke Olympiaden is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor geïnteresseerde scholieren om hun kennis van het vak Latijn en Grieks op de proef te stellen.

Dit jaar was Syb Wolfs een uitstekende kandidaat. Syb heeft zich menig uur geheel zelfstandig gebogen over een satire van de Romeinse dichter Juvenalis. Tijdens twee voorrondes heeft hij zijn kennis geëtaleerd ten overstaan van een jury, die hem op basis van zijn kunde uitnodigde voor een grote finaleronde, die op zaterdag 6 juni jl. plaatsvond. Normaliter zou deze finale plaats vinden in een sfeervolle en inspirerende omgeving, het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden, maar helaas heeft dit gebeuren digitaal plaatsgevonden. Ondanks dat er veel druk op Syb's schouders rustte, heeft Syb glorieus gezegevierd en zijn beide tegenstrevers verwezen naar plek twee en drie. Het is een prestatie van formaat dat Syb zich dé Latijn kenner van alle middelbare scholieren uit Nederland mag noemen.

 

 

Relevante artikelen:

De Limburger, Leerling Syb Wolfs van Groenewald Stein wint Klassieke Olympiaden, 8 juni 2020

De Limburger, Video: Limburgse leerling wint Klassieke Olympiaden, 9 juni 2020

De Limburger, Fascinatie voor Cicero en Seneca leiden Syb (17) uit Beek naar winst op Klassieke Olympiaden, 11 juni 2020

< Terug naar nieuwsoverzicht