In je eentje in de internationale klas van het United World College

29 juni 2020

Op internationale scholen grijpt corona extra hard in. Leerlingen van het United World College zijn verspreid over de wereld.

De coronacrisis treft onderwijs in de hele wereld. Maar op een internationale school als het United World College (UWC) in Maastricht slaat het virus misschien nog wel grotere gaten dan elders. Het UWC heeft achttien scholen verspreid over de wereld.

Veel leerlingen zijn kinderen van expats uit de regio. In de laatste twee jaar komen daar leerlingen uit de hele wereld bij voor het behalen van het diploma ‘International Baccalaureate’. Zij wonen normaal gesproken met tweehonderd tieners op de campus. Daar zijn er nu nog zo’n vijftig van over.

Bron, www.nrc.nl, 29 juni 2020

 

< Terug naar nieuwsoverzicht