Groenewald wint eerste prijs Vakkanjer Scout Challenge 2020

10 juni 2020

Dit schooljaar hebben enkele brugklassen op het Groenewald meegedaan aan het project Vakkanjers Scout. Vakkanjers wil het techniekonderwijs meer promoten met praktische ideeën en toepassingen. Dit jaar was de opdrachtgever de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met de sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en de Schoolpleinen14 geven ze kinderen de ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

De opdracht was om meer gebruik te gaan maken van Cruyff Courts, zodat er meer dan alleen maar gevoetbald kan worden.

Schoolwinnaar in de finale

Kyra, Sanne en Bente zijn als schoolwinnaar naar Weert mogen gaan om een prototype te maken van hun ontwerp. Ook op school hebben ze hard gewerkt aan het project. Vervolgens hebben ze tijdens de regiofinale/halve finale hun idee samen met hun prototype moeten promoten en verdedigen aan een vakjury. Uiteindelijk hebben de dames zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. De online-finale vond plaats op 10 juni 2020, en werd gewonnen door door het Groenewald!

Relevant artikel:

1Limburg, Brugklassers Groenewald winnen Vakkanjer Challenge, 11 juni 2020