Natuurkunde Olympiade: Raayland College 14e school van Nederland

2 maart 2020

Alle natuurkundeleerlingen uit 6-vwo (en enkele 5-vwo leerlingen) van het Raayland College hebben meegedaan met de Nationale Natuurkunde Olympiade: een wedstrijd waarin leerlingen uitgedaagd worden met theoretische en praktische vraagstukken rondom natuurkunde. Het Raayland College eindigde hierbij op de 14e plaats.

Uit het hele land deden dit schooljaar 169 scholen mee met 2.666 leerlingen, waarvan de resultaten van de beste vijf leerlingen meetellen voor het scholenklassement. Het Raayland College eindigde als 14e school van Nederland. Vier van de leerlingen zaten bij de beste 10% van Nederland en verdienen daarmee een certificaat. Drie van hen gaan door naar de volgende ronde in april, waarvoor 200 leerlingen zijn uitgenodigd.

De beste 20 leerlingen hiervan zullen in juni in een landelijke eindronde uiteindelijk strijden voor deelname aan de Internationale Natuurkunde Olympiade, waarvoor 5 leerlingen worden afgevaardigd naar Litouwen.

 

Relevant artikel:

De Limburger, Raayland in Venray scoort goed bij natuurkunde, 3 maart 2020

< Terug naar nieuwsoverzicht