Basisschoolleerlingen volgen voorschools V-plusprogramma op het Raayland

2 maart 2020

Op 13 februari sloten 60 leerlingen uit groep 7 en 8 het voorschoolse V-plusprogramma af op het Raayland College. De leerlingen kwamen van verschillende basisscholen in en rondom Venray en zij kregen uitdagende lessen op het Raayland. Het plusprogramma sloten ze af met een interactieve inloopmiddag waarbij genodigden ook zelf konden ervaren wat de leerlingen geleerd hebben.

Dit jaar konden de leerlingen al wennen aan het maatwerkprogramma van het Raayland College waarbij leerlingen zelf invulling mogen geven aan een deel van hun uren. Ze konden zelf voor een belangrijk deel bepalen in welke thema’s ze zich wilden verdiepen. Dit jaar konden deze groep 7 en 8 leerlingen kiezen uit verschillende workshops, bijv.: Chinees leren, een waterraket bouwen, het bestuderen van het cultureel erfgoed in Venray, het ontdekken van het menselijk lichaam, het programmeren met Lego Mindstorms en het maken van een stopmotion filmpje.

V+ programma

Ieder jaar organiseert het Raayland College voor groep 7 en 8 leerlingen die meer uitdaging nodig hebben het V+ programma. Leerlingen van verschillende basisscholen komen een aantal middagen bij elkaar om in groepjes te werken aan verschillende thema’s. Denken en doen staan daarbij centraal.                 

Het doel van dit uitdagende programma is om de cognitief sterke leerlingen een indruk te geven van de projecten die in het VWO+ programma worden aangeboden. Ook kunnen ze al in een vroeg stadium nieuwe klasgenoten leren kennen.

< Terug naar nieuwsoverzicht