Update werkzaamheden n.a.v. ransomwarevirus per 26 februari 2020

26 februari 2020

Het herstellen van de werkplekken binnen LVO verloopt voorspoedig. Op diverse scholen zijn de werkzaamheden inmiddels helemaal of nagenoeg afgerond. Op andere scholen zijn de collega’s van ict nog bezig met herinstallaties van de werkplekken. Het ict-team bereidt zich daarnaast voor op de start van de scholen op 2 maart aanstaande. Volgens de huidige planning zijn alle systemen op de eerste schooldag na de krokusvakantie op 2 maart aanstaande gebruiksklaar. We vragen de leerlingen en medewerkers om op deze eerste schooldag uit voorzorg een nieuw wachtwoord te kiezen. Onze ict-ers zullen uiteraard klaarstaan om iedereen daarbij te ondersteunen.

Wat is er allemaal al gedaan?

  • Een fors aantal werkplekken zijn inmiddels van een verse installatie voorzien;
  • Onze servers en netwerkschijven zijn weer beschikbaar en printen is weer mogelijk;
  • De systemen voor de leerlingenadministratie en de bedrijfsvoering zijn niet geraakt door het virus, in de nacht naar donderdag is de toegang al hersteld (uit voorzorg was deze korte tijd afgesloten)
  • Onze e-mailomgeving is niet geraakt door het virus, de toegang tot de e-mail werd in de nacht naar donderdag al hersteld (uit voorzorg was deze korte tijd afgesloten)

We vinden het uitermate spijtig dat onze leerlingen en medewerkers hinder ondervinden van het virus. Dankzij alert reageren bleven de gevolgen beperkt en is er geen sprake van gegevensverlies. Het ict-team bedankt iedereen voor de morele steun en de medewerking aan de herstelwerkzaamheden in de afgelopen dagen.

< Terug naar nieuwsoverzicht