ICT-storing

20 februari 2020

Woensdagmiddag 19 februari is er in het datacenter waar de ICT-omgeving van LVO draait een storing ontstaan. Hier is door ICT in samenwerking met de beheerpartij direct op gereageerd. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een nieuw ransomwarevirus dat nog niet gedetecteerd werd door de virusscanners. Omdat we er tijdig bij waren was de impact van het virus klein en gegevensverlies beperkt.

Alle systemen worden zorgvuldig virusvrij gemaakt en worden in de loop van vandaag en morgen stapsgewijs online gebracht. De systemen AFAS en Somtoday bleken niet geraakt. Hetzelfde geldt voor onze mailomgeving. Uit veiligheidsoverwegingen is de toegang tot de systemen tijdelijk afgesloten. Het ICT-team en andere collega’s werken er hard aan om alle systemen zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken en de hinder voor de lessen zo kort mogelijk te laten duren. We danken ieder voor het begrip in deze situatie.

< Terug naar nieuwsoverzicht