Een jaar onderwijs aan asielkinderen in Maarheeze: ‘Geen school op azc, maar onderwijs in Smeltkroes bespreken’

3 februari 2020

Er komt geen basisschool op het terrein van asielzoekerscentrum in Budel. Tenminste, als het aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) ligt. De gemeente Cranendonck kijkt samen met het schoolbestuur naar mogelijkheden in zalencentrum De Smeltkroes in Maarheeze.

...In 2019 genoten 161 kinderen onderwijs op de asielschool in Maarheeze. Op het azc in Budel is in april  wel een middelbare school geopend. Deze VMBO-school valt organisatorisch onder Het Kwadrant uit Weert van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Op dit moment volgen 89 asielkinderen voortgezet onderwijs op de azc-locatie in Budel...

Lees hier het volledige artikel van het Eindhovens Dagblad, 31 januari 2020

 

< Terug naar nieuwsoverzicht