Broeklandcollege levert wederom kandidaten voor Nationaal Jeugddebat

1 december 2020

Twee leerlingen hebben zich via het Provinciale Jeugddebat Limburg geplaatst voorde landelijke finale die gaat plaatsvinden in de maand mei in Den Haag.

Dit jaar verliep de voorronde anders dan andere jaren. Voorheen vond deze voorronde altijd plaats in het Provinciehuis in Maastricht. Door de geldende coronaregels moest het dit jaar anders. Via een zoommeeting moesten de leerlingen debatteren.

De leerlingen kregen de hele ochtend de tijd om zich voor te bereiden op het debat dat 's middags plaatsvond. Dat deden ze met leden van de Provinciale Staten en enkele Gedeputeerden van onze Provincie. De stellingen waren zeer gevarieerd, van eenzaamheid onder ouderen tot aan milieuvraagstukken.

Uiteindelijk kwamen Alexis Zawislak en Anne Lemmens bovendrijven omdat beide dames goede argumenten hadden, deze argumenten goed voor het voetlicht konden brengen en mensen konden overtuigen.

Vorig jaar leverde het Broeklandcollege ook al drie kandidaten voor de finale in Den Haag. Helaas kon dit debat in het politieke hart van ons land niet doorgaan. Het jaarlijks Nationaal Jeugddebat vindt altijd plaats in het gebouw van de Tweede Kamer. Leerlingen uit het gehele land nemen het dan op tegen ministers, staatssecretarissen en uiteraard minister-president Mark Rutte.

Alexis en Anne gaan zich de komende maanden intensief voorbereiden op verschillende locaties in ons land; Den Haag, Utrecht en Limburg. Dit gebeurt in drie weekenden waar zij verplicht aanwezig zijn. Veel succes!

 

    

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht