Bomenplantactie Bernard Lievegoed College

17 december 2020

Maandag 7 december zijn de leerlingen middenbouw van het Bernard Lievegoed College begonnen met een bijzondere actie: nieuw leven, nieuwe start. Op school vinden ze het erg belangrijk om het bewustzijn over, en het zorg dragen voor, milieu en natuur te vergroten.

Alle leerlingen van klas 7 hebben een klein boompje mee naar huis genomen. Deze konden ze in hun eigen woonomgeving planten; in hun tuin, de tuin van opa/oma, bij de buren of in de straat! De boom symboliseert hun nieuwe startfase op het Bernard Lievegoed College en het aanbreken van een nieuwe periode van ontwikkeling. 

Natuurlijk wordt ook klas 8 en 9 bij dit project betrokken. Gemeente Maastricht sponsort onze actie met evenveel bomen als de school hebben gegeven aan de leerlingen. De 8e klassers zullen deze gemeentebomen dan ook in samenwerking met IKL en CNME gaan planten. Deels op het schoolplein en deels in de omgeving van de school. Zo ondersteunen ze de natuur én werken ze actief mee aan het mooi maken van het leefgebied. De 9e klassers assisteerden bij het uitdelen van de bomen.

De actie zal vanaf nu jaarlijks worden herhaald, zodat er een mooie cirkel van nieuw leven ontstaat.

< Terug naar nieuwsoverzicht