Bernard Lievegoed College viert Paarse vrijdag

17 december 2020

Ook dit jaar vierde het Bernard Lievegoed College Paarse vrijdag!

Met o.a. een grote kast bij de ingang waar leerlingen doorheen konden lopen, de drag queens, mr. & mrs. Paars verkiezing en de DJ die muziek in de pauzes en bij binnenkomst verzorgde. Patty PamPam, winnaar van het Nederlands programma Dragrace, beantwoordde vragen en de school was in alle kleuren van de regenboog versierd!. Alles werd in gang gezet om er ook dit jaar weer een mooie editie van te maken. Vrijdag 11 december stond de school weer in het teken van vrijheid. Iedereen moet het gevoel krijgen dat hij/zij er mag zijn, wie je ook bent en hoe je ook in het leven staat.

Alle leerlingen en docenten werden gevraagd om iets paars aan te trekken of een paars detail aan zijn/haar kleding toe te voegen. Ze illustreren in het volgende stukje uit het boek Confettiregen van Splinter Chabot de reden:

‘ ….de docenten hadden paarse details in hun kleding verwerkt. Voor de leerlingen die niet wisten wat de boodschap was veranderde er niks. Maar voor de leerlingen die de boodschap wel begrepen was het een collectieve knuffel. Het voelde voor mij alsof al de docenten mij heel zachtjes toezongen en zeiden dat het goed was.’

Op deze manier benadrukken ze dat het voor leerlingen die het betreft erg betekenisvol kan zijn om hier dusdanig bij stil te staan.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht