En als scholier geen mondkapje wil dragen?

18 november 2020

Veel middelbare scholen in Limburg hebben vanwege het coronavirus mondmaskers op school verplicht gesteld. Dat betekent niet dat alle leerlingen ze ook dragen. Maar wat doe je met deze mondkapjes-weigeraars?

Docenten staan tegenwoordig bij de ingang van hun middelbare school om leerlingen er steevast op te wijzen dat ze bij de jassen, in de gangen, in de overblijfruimtes en tijdens praktijklessen een mondmasker moeten dragen. Want ingesleten is deze gewoonte nog niet. „‘O ja, vergeten’, zeggen ze dan en trekken een masker uit hun achterzak”, zegt Bas van Rooijen, rector van het Raayland College in Venray.

Op het Stella Maris College in Meerssen zijn nog geen leerlingen naar huis gestuurd omdat ze een mondmasker weigerden. „De leerlingenraad zei begin oktober tegen ons: stel het maar meteen verplicht, dan krijg je ook geen discussie. En dat hebben we gedaan”, zegt rector John Hausmans.

Lees hier het volledige artikel van De Limburger, 18 november 2020

< Terug naar nieuwsoverzicht