Griekse tragedie op Het College

16 januari 2020

Zondag 2 februari a.s. staan voor het Aischylosproject de Gymnasiumleerlingen van Het College op het podium van voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Iphigeneia in Tauris’ van de Griekse dichter Euripides. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van vijf scholen uit de Euregio, onder leiding van de regisseurs Jeroen Tessers en Laurence Stas, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project. Benieuwd naar de première? Kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Voorstelling

Het optreden op Het College vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht) en het Bernardinuscollege (Heerlen). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd; het geheel wordt voorzien van een vertaling op een scherm naast het toneel.

 

Kaarten

Benieuw naar het optreden? Kaarten kosten 2,50 euro en zijn te bestellen via y.kuik@stichtinglvo.nl. Leerlingen van Het College kunnen een gratis toegangskaartje aanvragen.

 

Voorstelling: 'Iphigeneia in Tauris', zondag 2 februari 2020, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur.

Meer info via www.aischylos.com.

< Terug naar nieuwsoverzicht