Buitenaards leven, goochelen en het puberbrein tijdens het Science Symposium op het Raayland College

20 januari 2020

Op vrijdag 7 februari wordt het 14e Science Symposium georganiseerd op het Raayland College te Venray, in samenwerking met het Dendron College uit Horst. “Hoe zoek je naar buitenaards leven?” en “Hoe werken de hersens van tieners?” allemaal bijzondere vragen die tijdens het symposium door toonaangevende onderzoekers en door onze leerlingen beantwoord worden. U bent van harte welkom om hierbij te zijn.

Het programma begint met de eerste foto van het Zwarte gat. Waarom die foto zo bijzonder is, dat legt sterrenkundige Jordy Davelaar uit. Hierna is het de beurt aan drie leerlingen uit 6-vwo van het Dendron College. Zij weten alles over het ‘Dark Web’. Wat dat is, dat wordt duidelijk tijdens de presentatie. Een goochelshow staat hierna op het programma. Maar het is geen gewone goochelaar met een hoed en een konijn. We hebben natuurkundige Eric de Metsenaere uitgenodigd om u te leren hoe u kunt toveren met natuurkunde. Van goochelaar naar detective. Astrobioloog Inge Loes ten Kare legt uit hoe wetenschappers op zoek gaan naar buitenaards leven. Na deze spannende zoektocht leggen twee leerlingen van 5-havo van het Raayland College uit hoe je van een frisdrankblikje een satelliet maakt. Een colaatje drinken zal nooit meer hetzelfde zijn!

Tenslotte zal wetenschapsjournalist en auteur Mark Mieras aan leerlingen én ouders uitleggen hoe de hersens van tieners werken, met een belangrijke rol voor de liefde. Wilt u hier als ouder (of leerling) meer over weten? Na afloop van het symposium kunt u zijn boeken met korting én gesigneerd kopen.

Dit mag u natuurlijk niet missen! Kom daarom naar het unieke Science Symposium op vrijdag 7 februari. Het programma start om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Aanmelden is gratis en kan via post@raayland.nl.  Op onze website www.raayland.nl is het complete programma te vinden.

< Terug naar nieuwsoverzicht