Brugklassers Raayland ontdekken hun vakmanschap

29 januari 2020

Brugklasleerlingen van de technologieroute op het Raayland zijn de afgelopen maanden bezig geweest met een bijzondere uitdaging: in opdracht van de Johan Cruyff Foundation hebben zij oplossingen bedacht en ontworpen om kinderen meer te laten bewegen. Op maandag 13 januari hebben ze tijdens de ‘Maakdag’ het beste idee verder vormgegeven.

Dit gebeurde in teams als deelnemer aan Vakkanjers Scout. Bij dit landelijke programma ontdekken eerstejaars vmbo’ers hun vakmanschap en werken in teams aan een creatieve opdracht. In dit geval aan een oplossing om met behulp van techniek leerlingen meer te laten bewegen. Zoals een interactieve schietschijf of een music dribble op het schoolplein.

Uit alle ideeën is een “schoolwinnaar” gekozen. Dat winnende team mag zijn school vertegenwoordigen op de maakdag én hun idee presenteren tijdens de regiofinale in maart. 

Maakdag

Het winnende team van het Raayland College ging op 13 januari naar de maakdag in een Fablab in Den Bosch. Dat lab beschikt over alle benodigde apparatuur, zoals lasersnijders en 3D-printers. Met hulp van professionele productontwerpers zijn ze aan de slag gegaan om hun idee tot werkelijkheid te maken. Er is een prototype of mockup gemaakt onder begeleiding van een industrieel ontwerper.

In maart vinden de regiofinales plaats. De teams presenteren dan hun product aan de jury.

< Terug naar nieuwsoverzicht