Integrale onderwijsvisie Maastricht: ‘Samen leren’

26 september 2019

De gemeenteraad van Maastricht heeft samen met LVO, het primair onderwijs, de universiteit en andere stakeholders gewerkt aan een onderwijsvisie voor de stad.

In de samenwerking en de conceptvisie komt naar voren dat we streven naar minder leerlingen in het speciaal onderwijs, meer integrale kindcentra en huisvesting van het voortgezet onderwijs in brede scholengemeenschappen in Maastricht. De onderwijsvisie borduurt voor wat het voortgezet onderwijs betreft voort op het Masterplan ‘Onderwijs is van ons allemaal’ en is onlangs besproken in de gemeenteraad. De conceptversie van de onderwijsvisie is hier te lezen.

Gemeente Maastricht en alle stakeholders werken nauw samen in de totstandkoming van de definitieve visie.

< Terug naar nieuwsoverzicht