Paula Corsten nieuwe directeur Sint-Maartenscollege Maastricht

27 juni 2019

Paula Corsten is per 1 augustus 2019 benoemd tot de nieuwe directeur van het Sint-Maartenscollege. Met haar komst heeft de school wederom een permanente directeur. Zij volgt interim-directeur Peter Overgaauw op, die na de zomer zijn taken als interim-directeur bij Stella Maris College fulltime oppakt.

Samen met haar collega-directeuren van Porta Mosana College en VMBO Maastricht gaat Paula Corsten vorm geven aan de toekomstige brede scholengemeenschap in Maastricht-Oost. De beoogde fusie tussen Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege zal zorgen voor één eigentijdse school met een breed aanbod aan onderwijsstromen aan de Oostzijde van de Maas.

Opdracht

Het Sint-Maartenscollege is een school met een rijke historie in Maastricht. Na een aantal moeilijke jaren is de school weer aan het herrijzen. De resultaten laten een opgaande lijn zien, het vertrouwen in de school komt langzaam terug. Paula Corsten heeft als opdracht om deze lijn verder door te zetten, door interne processen verder te stroomlijnen en als ambassadeur de school positief op de kaart te zetten. “Vanuit een heldere missie en visie wil ik het onderwijs aan het Sint-Maartenscollege goed organiseren en in samenwerking met mijn collega locatiedirecteuren groeien naar sterk onderwijs in Maastricht.” 

Over Paula Corsten

Paula Corsten heeft een schat aan ervaring in het onderwijs. Tussen 2014 en 2018 werkte Paula Corsten als voorzitter College van Bestuur bij Stichting Prisma te Panningen, waar ze onder andere een verregaande samenwerking met twee andere schoolbesturen en een kinderopvangorganisatie realiseerde. In de jaren daarvoor werkte Paula Corsten als consultant, onder andere voor het primair onderwijs op het gebied van coaching voor directeuren en fusie-begeleiding, conflicthantering en audit-afnames. Tevens heeft ze leidinggevende ervaring, o.a. als Divisiemanager van de toenmalige begeleidingsdienst Consent in Limburg.

< Terug naar nieuwsoverzicht