Examens havo Stella Maris College gestolen bij PostNL

4 juni 2019

De schriftelijk eindexamens voor het vak Engels van twee havoklassen van het Stella Maris College te Meerssen zijn uit een voertuig van PostNL gestolen. De eindexamens zijn al becijferd door de eerste corrector van de school en door een tweede corrector van een andere school. De examens waren onderweg van de tweede corrector retour naar het Stella Maris College. De school betreurt het incident enorm en vindt het bijzonder vervelend voor de 60 leerlingen die vanmiddag zijn gebeld door hun mentor. De school heeft intussen intensief met de Inspectie contact over de gevolgen van de diefstal. De Inspectie heeft inmiddels besloten dat de examens geldig blijven: de 1e en 2e corrector waren het immers eens over de correctie en de scores die zijn gegeven.

Herkansing mogelijk

De leerlingen mógen hun examen Engels wel nietig laten verklaren. Dan kunnen ze een extra herkansing doen, ook nadat zij te horen hebben gekregen of ze geslaagd zijn of niet. De herkansing waar zij normaal gezien recht op hebben, blijft ook staan, zo heeft de Inspectie besloten. Over deze procedure worden leerlingen en ouders later geïnformeerd.

 

Relevant artikel:

Limburger - Examens Stella Maris College Meerssen gestolen, 4 juni 2019

< Terug naar nieuwsoverzicht