Deutsches Sprachdiplom op het Grotius College

20 juni 2019

“Wir schaffen das!“ Dat was de leus waarmee twaalf leerlingen van het Grotius College aan de slag gingen om het Deutsche Sprachdiplom I (DSD I) te behalen.

Het DSD-examen wordt jaarlijks bij circa 70.000 scholieren over de hele wereld afgenomen. Met het behalen van dit diploma van het Duitse Ministerie van Onderwijs verwerven de leerlingen een alom erkend certificaat.
Om aan de strenge eisen tot deelname te kunnen voldoen zijn er extra uren Duits gegeven naast het reguliere rooster. De leerlingen zijn hier extra voor gekomen of moesten langer op school blijven. Zij verdienen een groot compliment!
Het Grotius College is een van de acht Nederlandse scholen en in Limburg de enige school die het DSD mag aanbieden.
Meer dan een half jaar kwamen de leerlingen van de Duitse taal, een keer per week bij elkaar om vooral gespreksvaardigheid en schrijven te oefenen.
Het was de moeite waard: De gedelegeerde examinator uit Den Haag was sterk onder de indruk van de diverse en boeiende mondelinge presentaties. Maar ook de vaardigheden lezen, luisteren en schrijven werden door onze 12 leerlingen met bravoure neergezet!
Herzlichen Glückwunsch!

< Terug naar nieuwsoverzicht