LOB op Emmacollege

17 mei 2019

Het Emmacollege timmert in het kader van LOB flink aan de weg. Om leerlingen te helpen de juiste keuze te maken voor hun vervolgopleiding worden er in alle leerjaren activiteiten georganiseerd. Deze ondersteunen de leerlingen bij het nemen van een verstandig besluit.

Speeddate

Aan het begin van het schooljaar namen de tweedejaars leerlingen deel aan een heuse speeddate. Vertegenwoordigers van de meest uiteenlopende beroepen kwamen in de avonduren naar school. De leerlingen mochten gedurende een aantal minuten in groepen vragen op hen afvuren. Vragen die zij uiteraard tijdens de les hadden voorbereid.

Bedrijvenbezoek

De derdejaars leerlingen gingen op bedrijvenbezoek. Diverse bedrijven en instanties zoals zorghuizen, hotels en kapsalons openden hun deuren, De leerlingen konden kennismaken met de verschillende facetten van de beroepen die later hun kunnen worden uitgeoefend.

< Terug naar nieuwsoverzicht