EHBO voor leerlingen van het Raayland College

21 mei 2019

Reanimeren van een testpop en verbanden aanleggen bij je medeleerlingen. Op het Raayland gebeurt het. Leerlingen van 2-havo en 2-vwo kunnen nu ook op school een EHBO-cursus volgen. Hier mogen ze voor kiezen tijdens hun keuze-uren. Dat zijn uren waar ze zelf invulling aan geven.

Beluister het interview op NPO radio 5 over EHBO op het Raayland College.

Simon Peters en Quin van Vegchel uit de tweede klas van het gymnasium hebben ervoor gekozen deze cursus te volgen, samen met nog 25 andere leerlingen. Simon en Quin: “We hebben gekozen voor deze cursus, omdat het ons leuk leek en het heel handig is om mensen te kunnen helpen. We kregen een officieel boekje van het Oranje Kruis en bekeken hun begeleidingsfilmpjes op YouTube. Aan de hand van de opdrachten en filmpjes leerden wij een stappenplan over hoe je moet handelen bij gevaarlijke situaties. We konden het stappenplan met een testpop oefenen. Zo leerden we hoe we in verschillende situaties moeten handelen. Door de opdrachten in het werkboek en de theorie in het andere boekje kwamen we al veel te weten over wat er allemaal nodig is om iemand te behandelen onder nood. Hierbij kregen wij begeleiding van de docent als iets ingewikkeld was, of omdat we iets niet goed begrepen. We konden altijd vragen stellen als dat nodig was en we kregen er een duidelijk antwoord op zodat wij als leerlingen verder konden komen.

Wij hebben zeker geen spijt van het kiezen van deze cursus, omdat je deze vaardigheden de rest van je leven kan gebruiken en zo anderen in nood kunnen helpen. De EHBO-cursus is naar onze mening een goede beslissing geweest van het Raayland College om aan te bieden voor leerlingen.”

Dit is het eerste jaar dat deze cursus verzorgd wordt op het Raayland College. Het doel voor de toekomst is om EHBO aan ieder niveau te kunnen bieden. De cursus duurt 14 lessen en aan het eind is er een examen. Als de leerlingen hiervoor slagen, ontvangen ze een officieel EHBO-diploma.

< Terug naar nieuwsoverzicht