Nieuwe naam voor onderwijsrobot op het Raayland College

10 april 2019

De onderwijsrobot is sinds oktober op het Raayland College in Venray. Zij ondersteunt leerlingen bij hun leerproces. De robot kan verschillende dingen doen, zoals voor de klas een interactieve presentatie geven of een quiz spelen. Leerlingen kunnen ook zelf met de onderwijsrobot aan de slag om te leren programmeren en zo de robot nieuwe dingen te leren.

De onderwijsrobot had echter nog geen naam. Daarom werd tijdens het Open Huis van het Raayland College in december een oproep geplaatst.

“Wie geeft onze onderwijsrobot een naam?”

Maar liefst 137 namen werden bedacht door de bezoekers. De winnende naam werd verzonnen door Antosia Olszak (12) uit Venray. Zij gaf de onderwijsrobot de naam Naomi. Ben Scholten, docent van het Raayland College, heeft samen met de robot de prijsuitreiking voorbereid. Robot Naomi deed het woord en zij bedankte Antosia voor haar nieuwe naam. Hierna demonstreerde ze wat ze allemaal kon, zoals Frans spreken en zelfstandig gaan zitten en staan.

< Terug naar nieuwsoverzicht