Leerling Het College winnaar Junior Speaking Contest

18 april 2019

De Junior Speaking Contest is de jaarlijkse wedstrijd waarin leerlingen van tweetalige scholen het tegen elkaar opnemen. Leerlingen uit de tweede en derde klas havo/vwo strijden om de beste van hun leerjaar te worden. Een leerling van Het College Weert wint naast de regionale ronde ook de landelijke finale.

Na de overwinning van Margriet van der Kaaij tijdens de regionale ronde van de Junior Speaking Contest op 12 maart jl., heeft Margriet het voor elkaar gekregen om ook de Landelijke finale van de Junior Speaking Contest op haar naam de schrijven! Margriet en Mila Mabelis van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo hielden de beste Engelse speech en mogen zich officieel winnaars van de Junior Speaking Contest 2019 noemen.

In Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort brachten de finalisten een zelfgeschreven Engelse speech van maximaal 4,5 minuten ten gehore over het thema ‘What makes the world go round’. Na afloop van de speech kregen ze vragen van het question panel.

Dit jaar namen 86 tweetalige scholen deel aan de wedstrijd. 16 finalisten plaatsten zich na verschillende regionale voorrondes voor de finale. Alle finalisten konden een workshop volgen ter voorbereiding op de grote finale.

Een jury beoordeelde de finalisten op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook woog de jury mee hoe de leerlingen zich presenteerden en de manier waarop ze de vragen beantwoordden.