Projectdag Hersenen Porta Mosana College Maastricht

14 maart 2019

Op donderdag 28 februari gingen 5 vwo leerlingen, die het vak biologie hebben, naar het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) voor een derde editie van de projectdag ‘Hersenen’.

Er was een lezing over hoe leren eraan toe gaat in de hersenen, en een lezing over kweekvlees. Maar ook werd er een Electro Myo-grafie op en door de leerlingen uitgevoerd en werd er humaan hersenweefsel met en zonder ziektes (oa. Alzheimer) bekeken. Er werden humane onderzoekstechnieken voor het bestuderen van geheugen gedemonstreerd en er werd gewerkt aan een casus over Xtc-gebruik tijdens een festival. Meer theoretisch waren het bespreken van de hersenstructuren en hun functies en een discussie over bijvoorbeeld de effecten van cannabisgebruik van adolescenten op hun psychische gezondheid. 

Volg de link voor een kort filmpje over Electro Myo-grafie (zie ook onderstaande afbeelding).

< Terug naar nieuwsoverzicht