Filmpremière „Niet omdat het moet, maar omdat het kan... “

25 maart 2019

Over de werk- en bedrijfscultuur in Duitsland, België en Nederland is veel te vertellen. Een Euregionaal team van scholieren heeft hier een film over gemaakt. Scholieren van het Grotius College in Heerlen en het Broekland College in Hoensbroek werkten hier ook aan mee. Het resultaat is te bewonderen in de filmpremière op één van de deelnemende scholen: het Paul-Julius-Reuter Berufskolleg in Aken.

Het doel van het filmproject.

Met het project wilde men de leerlingen onderstaande gedachte voor houden:

  • Een baan in een andere deelregio van de Euregio Maas-Rijn?
  • Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
  • De kansen die de 'Euregionale arbeitsmarkt' biedt, zijn belangrijker dan verschillen in werkcultuur.

 

Scholieren van het Paul-Julius-Reuter Berufskolleg in Aken hebben de 12e Euregionale film van deze school geproduceerd. Er werden gemengde Duits-Nederlandse en Duits-Belgische groepjes scholieren gevormd om verschillende aspecten van het thema vast te leggen. Zij hebben filmopnamen gemaakt samen met scholieren van het Broekland College in Hoensbroek, het Arcus College in Heerlen, het Robert Schuman Institut in Eupen (België) en het Grotius College in Heerlen.

 

In de vijf dagen die de leerlingen hebben samengewerkt met filmproducent Marco Röpke hebben zij geprobeerd om meer te weten te komen over de werk- en bedrijfscultuur in de drie landen van de Euregio.

 

Zij hebben interviews afgenomen met leerlingen die een duale opleiding volgen, met medewerkers en leidinggevenden in verschillende bedrijven evenals met interculturele experts. Daarnaast hebben de scholieren hun verkregen kennis ingebracht in rollenspellen.

 

Datum:                Dinsdag 7 mei 2019

Tijdstip:               11.30 uur tot en met 13.00 uur

Waar:                   Beeckstraße 23 - 25, 52062 Aachen, Duitsland

 

 

Belangstelling

Belangstellende kunnen zich vóór 26 april aanmelden per mail bij cordemans@pjr-bk.de.

 

Relevant artikel:

De Limburger - Film over kansen op Euregionale arbeidsmarkt, 20 maart 2019

< Terug naar nieuwsoverzicht