Leerlingen Porta Mosana nemen deel aan DENSO Challenge

21 februari 2019

Vanaf november tot en met februari 2019 hebben zes leerlingen van het Porta Mosana deelgenomen aan een Challenge, geïnitieerd door het bedrijf DENSO en uitgevoerd in samenwerking met het CNME. DENSO is een wereldwijde speler op het gebied van ontwikkeling en productie van hoogwaardige onderdelen voor de auto-industrie. Het CNME is het centrum voor Natuur en Milieu Educatie in Maastricht en streeft ernaar om mens en natuur te verbinden door middel van duurzaam handelen.

In een zestal dagdelen hebben de leerlingen op het Porta Mosana College gezamenlijk met leerlingen van het Stella Maris College en het Bonnefantencollege, gewerkt aan de DENSO Challenge. Deze Challenge was met name gericht op het ontwikkelen van een duurzaam, milieuvriendelijk en innovatief transportmiddel met het oog op de toekomst. Het thema was The future of mobility. Op dinsdag 5 februari 2019 vond de eindpresentatie van weken hard werken en ontwikkelen plaats in Wegberg Duitsland, bij een van de design- en testfaciliteiten van DENSO in Europa.

< Terug naar nieuwsoverzicht