Project '75 jaar bevrijding': leerlingen Broeklandcollege bezoeken historische plekken

5 december 2019

Na de herfstvakantie zijn leerlingen op het Broeklandcollege gestart met het project '75 jaar bevrijding'. Een van de onderdelen was een fietstocht met een aantal belangrijke historische plekken.

Soms plekken die duidelijk aan de Tweede Wereldoorlog gelinkt zijn, soms gedenkplekken waar enkele leerlingen dagelijks langs fietsen, zonder dat ze weet hadden van de historische waarde van die plek. Onderwijs en burgerschap in de maatschappelijke context van vandaag in de directe woonomgeving van de leerlingen, dat maakt onderwijs zo mooi. En ook nog eens gezond op de fiets! 

Ze sloten het project af in het vijverpark in Brunssum. Er was een openbare bijeenkomst waar toespraken werden gehouden van o.a. Jack Aldewereld en wethouder Hugo Janssen. Ook lazen leerlingen van het Broeklandcollege en van een school uit Aken gedichten voor en werd er een lied gezongen. Daarna werden er vier kransen neergelegd bij het Joods herdenkingsmonument.

< Terug naar nieuwsoverzicht