Philips van Horne EP Ambassador school

5 december 2019

Na de bezoeken van de heer Willemsen van het liaisonbureau van het Europees Parlement eerder dit jaar en een bijbehorende positieve beoordeling van de EPAS activiteiten. Mocht het Philips van Horne op 29 november jl. de EPAS plaquette in Den Haag in ontvangst nemen.

Scholen uit heel Nederland, waaronder de Philips van Horne, werden die dag door Europarlementariër Bas Eickhout tijdens de EP Ambassador School Senior dag geaccrediteerd. Docenten, Susan Höppner-Janssen en Janneke Adema-Rutjens, hebben de plaquette voor de Philips van Horne in ontvangt mogen nemen.

European Parliament Ambassador School

Het lesprogramma voor het European Parliament Ambassador School programma is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Het doel van het programma is ook om de politieke vaardigheden van leerlingen te stimuleren. Zij zijn immers de toekomstige stemmers. De deelnemers nemen kennis van hoe de Europese democratie werkt en ontwikkelen hun vaardigheden m.b.t. Europees burgerschap, zij kunnen richting geven aan de toekomst van Europa. 

< Terug naar nieuwsoverzicht