Grotiuscollege start met United Schools in Music

5 november 2019

Muziek is een universele taal en wordt op verschillende manieren gebruikt om mensen van verschillende nationaliteiten samen te brengen. Dat muziek leeft zien we, bijvoorbeeld tijdens de vele talentenshows, waar mensen hun vaardigheden op muzikaal gebied tonen. United Schools in Music (USM) is enerzijds bedoeld om leerlingen aller landen hun sociale-, muzikale- en digitale vaardigheden verder te laten ontwikkelen en anderzijds cultureel en maatschappelijk begrip te bevorderen.

USM is een muziekuitwisseling uitgevoerd door het Grotiuscollege in Heerlen en 5 andere scholen uit Europa. Dit tweejarig project wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van Erasmus+ KA229. Tijdens deze exchange leven de leerlingen over en weer in gastgezinnen, leren elkaars leefwereld kennen en werken gezamenlijk aan een muzikale eindpresentatie.

Het initiatief voor United Schools in Music  is genomen door prof. Ing. Anton Edl (docent Robotica, HTLA in Weiz, Oostenrijk) en Jules Luesink, (docent Muziek, Grotiuscollege Heerlen). Zij kennen elkaar uit eerdere succesvolle muziekprojecten en hebben samen het project geschreven en ingediend.

Het eerste bezoek staat gepand in februari 2020. Vijfenveertig leerlingen uit Turkije, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk bezoeken vijf dagen het Grotiuscollege. De tweede ronde vindt al plaats in maart volgend jaar. Dan ontmoeten de leerlingen elkaar in Oostenrijk. Turkije en Duitsland komen het volgend schooljaar aan de beurt.

De resultaten van het project kunt u binnenkort volgen. Meer informatie volgt.  

      

 

< Terug naar nieuwsoverzicht