Project Vrij Zijn op Het Kwadrant

7 oktober 2019

Ook op Het Kwadrant wordt uitgebreid stilgestaan bij het vieren van 75 jaar vrijheid. De leerlingen van leerjaar 2 krijgen tijdens hun reflectieweek eerst een toneelstuk over Vrij Zijn, in de breedste zin van het woord. Vrijheid heeft namelijk in de loop van jaren een andere betekenis gekregen. Deze voorstelling wordt uitgevoerd onder leiding van professionals van Cultura Nova. Na de voorstelling gaan ze zelf aan de slag met het onderwerp Vrij Zijn.

Na de theatervoorstelling gaan de leerlingen in groepjes uit elkaar om te werken aan een aantal modules:

  • Kunst
    De leerling drukt in beeld uit wat hij vindt van Vrij Zijn. Hierdoor worden zo’n 1000 kunstuitdrukkingen gemaakt. Een selectie daarvan krijgt een plaats in een tijdelijke tentoonstelling in het Gouvernement in Maastricht en verhuist later naar een permanente tentoonstelling in Kamp Vogelsang in Duitsland. Wethouder Gabriels zal bij deze workshop aanwezig zijn.
  • Debat
    Met elkaar in debat aan de hand van voorbereide stellingen. Aan dit onderdeel wordt een prijs verbonden. Een deskundige jury beoordeelt deze debatten. Wethouder Sterk is hierbij aanwezig als jurylid.
  • In gesprek met een ervaringsdeskundige
    Iemand met ervaring met vrij zijn, niet vrij zijn vertelt over die ervaringen en gaat met de groep in gesprek hierover.

 

Aanwezigheid van de wethouders is op:

Datum:                 Vrijdag 11 oktober 2019

Tijd:                       12.45 uur

< Terug naar nieuwsoverzicht