Groenwald: geen woordjes stampen, maar gewoon echt Frans praten

23 oktober 2019

Docenten Frans van middelbare school Groenewald in Stein dompelen hun leerlingen sinds vier jaar onder in de vreemde taal. Bijna de hele les spreken ze Frans, indien nodig gebruiken ze er handen en voeten bij. Met effect: de leerlingen vinden de lessen veel leuker, halen betere cijfers en durven de taal beter te spreken.

,,Bonjour tout le monde”, verwelkomt docent Andrienne Kerckhoffs haar 3 havo-klas. ,,Bonjour”, galmt het terug. ,,Ça va”, vraagt ze een leerling. En dan aan een ander: ,,Tu as passé un bon weekend?” De leerlingen kijken haar geconcentreerd aan om alles goed te kunnen volgen. Maar ze geven steeds de juiste antwoorden als de docent een vraag stelt.

Lees hier het volledige artikel van Algemeen Dagblad, 15 oktober 2019

< Terug naar nieuwsoverzicht