Feest op het Bouwens vanwege predicaat Excellente School

21 januari 2019

Vandaag was het feest op het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. De school ontving alweer voor de derde keer het predicaat ‘Excellente School vmbo-basis’. Op feestelijke wijze overhandigde Martijn Sanders van het ministerie OCW het predicaat aan vijf leerlingen van vmbo-basis.

Het predicaat Excellente School mag drie jaar gevoerd worden en is toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen. “De jury is onder de indruk van de wijze waarop, door persoonlijke benadering van de leerling, school een plaats wordt waar je wil zijn, leren en werken. Dat kan als voorbeeld dienen voor andere scholen”, zo is te lezen in het juryrapport van het Bouwens. Met Big Picture Learning biedt de school sterke, persoonlijke begeleiding waarbij vanaf de start wordt uitgegaan van de interesse en leerbehoefte van de leerling. Hierdoor zijn leerlingen een stuk hoger gemotiveerd om naar school te gaan en is de vraag naar ondersteuning door deze leerlingen met maar liefst 80% afgenomen. Op het Bouwens staat persoonlijk maken van onderwijs hoog in het vaandel, omdat elke leerling uniek talent heeft.

Excellentieprofiel
De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat het Bouwens aan leerlingen van vmbo-basis onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. In de afgelopen periode namen 110 scholen/schoolsoorten deel aan het traject Excellente Scholen. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek. Vandaag ontvingen in totaal 79 scholen en schoolsoorten voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2018.

Het Bouwens mag zich sinds 2015 Excellente school vmbo-basis noemen. Het juryrapport van het Bouwens is hier na te lezen: https://www.excellentescholen.nl/scholen-met-het-predicaat/documenten/rapporten/2019/1/21/juryrapport-bouwens-van-der-boije-college

Relevante artikelen:

De Limburger: Limburg heeft vijf 'excellente scholen', 21 januari 2019

1Limburg: onderscheiding voor vijf 'excellente' scholen in Limburg, 21 januari 2019

< Terug naar nieuwsoverzicht