Elsevier-onderzoek: Raayland vmbo-gt is superschool

18 januari 2019

Supertrots zijn ze er zeker op in Venray. Uit de uitslag van de Elsevier ‘Beste scholen 2019’ is gebleken dat de afdeling vmbo-gt van het Raayland College uitgeroepen is tot ‘superschool’. Dit zijn de scholen met de hoogste examencijfers en de minste zittenblijvers.

Door weekblad Elsevier wordt jaarlijks onderzoek gedaan naar de ‘beste scholen’. Hierbij worden scholen beoordeeld op vier onderdelen. Er wordt gekeken naar de onderwijspositie: op welk niveau de leerling in de derde klas is uitgekomen vergeleken met het advies van de basisschool? Het tweede onderdeel is de onderbouwsnelheid, de tijd die een leerling nodig heeft oor de twee klassen. Het derde is het bovenbouwsucces, het aandeel leerlingen dat zonder zittenblijven het examen haalt. En het vierde is het gemiddeld behaalde cijfer voor het centraal examen. In totaal werden 2.459 afdelingen van Nederlandse scholen beoordeeld.

De vmbo-afdeling gemengd-theoretische leerweg van het Raayland College scoort landelijk samen met 20 andere scholen het hoogste. Op het Raayland college zijn ze hier supertrots op. Cisca Zweers, locatiedirecteur: “Op onze school vinden we het belangrijk dat leerlingen vanuit hun eigen interesses kunnen leren. Een deel van hun lessen kunnen ze invullen met uren naar keuze. Want wij geloven dat je het beste leert vanuit intrinsieke motivatie, dus dat je meer leert als je aan het werk gaat met onderwerpen waarin je oprecht geïnteresseerd bent. En dat zie je terug in de resultaten.”

 

Relevante artikelen:

Peel en Maas Venray: Elsevier-onderzoek: Raayland vmbo-gt is superschool, 18 januari 2019

De Limburger: Elsevier: drie 'superscholen' in Limburg, 18 januari 2019

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht