Leerling Porta Mosana College wiskunde Olympiade

12 september 2018

Op vrijdag 14 september vindt de finale plaats van de Wiskunde Olympiade. Hier mag Max Schrauwen, leerling aan het Porta Mosana College, ook aan deelnemen.

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

Vorig schooljaar hebben bijna 9.000 leerlingen uit het hele land aan de eerste ronde deelgenomen. Verdeeld over verschillende categorie├źn, mochten nog ongeveer duizend leerlingen de opgaven van de tweede ronde maken. Hierbij hoorden nog slechts 221 leerlingen uit de onderbouw. Na de tweede ronde volgt komende vrijdag ook nog een Finaleronde, waarvoor zich landelijk slechts 33 leerlingen uit de onderbouw hebben gekwalificeerd. Max Schrauwen behoort dus tot een selecte groep.

< Terug naar nieuwsoverzicht