Sint-Janscollege officieel TTO-seniorschool

31 mei 2018

In 2014 een visitatie van toen nog het Europees Platform en al meteen de eerste keer geslaagd voor TTO-juniorschool en dan onlangs de visitatie voor TTO-seniorschool door wat nu heet Nuffic, een Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. En ook hier de eerste keer geslaagd. Sint-Janscollege is dus nu officieel TTO-seniorschool!

Tweetalig onderwijs (TTO)

In tweetalig onderwijs wordt minimaal de helft van de vakken in het Engels gegeven. De leerlingen spreken Engels bij vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en gymnastiek. De tweede taal is niet alleen de instructietaal, maar ook de communicatietaal. De docent spreekt Engels met de leerlingen, en de leerlingen doen dat onderling ook. Dit is het principe van 'doeltaal = voertaal'. De kracht van tweetalig onderwijs is dat leerlingen op veel momenten de taal leren zonder er expliciet mee bezig te zijn.


Wanneer je school voldoet aan de standaard voor de onderbouw krijg je het keurmerk TTO-juniorschool. Voldoet je school ook aan de standaard voor de bovenbouw, dan krijg je tevens het keurmerk TTO-seniorschool.

< Terug naar nieuwsoverzicht