Sport en onderwijs combineren? Dat kan op het Bouwens!

7 maart 2018

Op het Bouwens van der Boijecollege in Panningen staat sport hoog op de onderwijsagenda. Om sporttalenten en fanatieke sporters de kans te geven zich verder te ontwikkelen in ‘hun’ sport, start het Bouwens volgend schooljaar met een speciale sportklas.

Brugklasleerlingen die volgend jaar starten op het Bouwens, kunnen zich inschrijven voor de speciale Sport+klas. Alle niveaus: van vmbo-basis tot en met gymnasium zijn welkom in deze klas. In het lesrooster is extra ruimte om hun favoriete sport te combineren met uitstekend onderwijs. Onder schooltijd wordt er extra getraind, maar er worden ook gastcolleges verzorgd over onderwerpen zoals voeding, mentale weerbaarheid en het leven als topsporter. 

Er zal gestart worden met verschillende sporten, zoals handbal, volleybal en tennis. Het lesrooster voor deze leerlingen wordt aangepast op de trainingen. Voor leerlingen van de andere leerjaren zal een maatwerktraject aangeboden worden.

< Terug naar nieuwsoverzicht