Beroepenfeest ‘Venlo on Stage’ voor vmbo-leerlingen

5 maart 2018

Op dinsdag 13 maart vindt het beroepenfeest ‘Venlo on Stage’ plaats voor onder andere de vmbo-leerlingen van het Bouwens. Ditmaal vindt het plaats bij Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg.

Bij dit beroepenfeest zullen circa 300 beroepsbeoefenaren in gesprek gaan met ruim 1100 leerlingen over hun beroep en werkdag. Een week later, op de DoeDag van ‘On Stage’, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Alle beroepen zijn op deze dag aanwezig: van automonteur tot advocaat.

Tof Thissen, algemeen directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV, zal de opening verzorgen. Dit doet hij samen met Jolande Sap, oud-politica van GroenLinks en Nard Kronenberg, expert op het gebied van LOB (loopbaanoriëntatie in het voortgezet onderwijs).

Bedrijfsleven van vijf gemeenten investeert in toekomstige collega’s bij On Stage

Het bedrijfsleven investeert in hun toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De vmbo-leerlingen worden, als toekomstige vakkanjers en beroepsdromers, op deze manier in het zonnetje gezet. Onderwijs On Stage is een initiatief van ondernemer Corine Korrel en is gestart in 2007. Het is een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten. Zowel gemeente Peel en Maas als gemeente Venlo zijn met een groot aantal beroepen vertegenwoordigt op het beroepenfeest.

Onderwijs On Stage

Onderwijs On Stage zet zich in voor een positiever imago van vmbo-leerlingen en het beter faciliteren van het keuzeproces van jongeren. Persoonlijk contact tussen de professionals en leerlingen is de succesfactor van het project. De On Stage Beursvloeren worden feestelijk georganiseerd met acts en muziek.

< Terug naar nieuwsoverzicht