Brugklassers Porta Mosana College schrijven kerstkaarten naar eenzame ouderen

19 december 2018

Bijna 150 brugklasleerlingen hebben de afgelopen week kerstkaarten geschreven naar eenzame ouderen. Zij deden dit in het kader van wetenschappelijke vorming en een nationale actie van het Ouderenfonds.

De brugklassers zijn op dit moment, in het kader van wetenschappelijke vorming, bezig met het thema Geluk. Ze onderzoeken in een aantal weken of hun eigen geluk (en geluk in het algemeen) maakbaar is. Zo voeren ze de hele maand december iedere dag een random act of kindness uit, denken ze na over relaties en familiebanden, maken ze kennis met mindfulness, spreken ze over dankbaarheid en vergelijken ze hun eigen situatie met die van andere kinderen in de rest van de wereld. Bovendien bekijken de leerlingen hoe ze het geluksgevoel van anderen kunnen beïnvloeden. 

Speciaal met kerst in het vooruitzicht hebben de leerlingen ook samen, met alle brugklassers van het Porta Mosana College, een grotere actie uitgevoerd voor mensen die het nodig hebben. Daarvoor worden de week voor Kerstmis kaartjes verstuurd naar eenzame ouderen.

En wat is er nou mooier dan goed nieuws delen? Daar worden anderen toch ook gelukkig van? L1 was het hier helemaal mee eens en een cameraploeg woonde een les bij in GT1B. De kinderen stonden de cameraploeg heel goed te woord en gingen hard aan het werk. Het fragment dat later die avond te zien was bij Limburg Centraal, is terug te kijken via de volgende link. Ook de andere klassen hebben zich geweldig ingezet voor deze kerstkaartenactie. We hopen dat de kaarten een goede bestemming krijgen en dat we misschien wat kaartjes terugkrijgen. Wie weet ontstaat er een leuke uitwisseling van kaartjes en brieven!

< Terug naar nieuwsoverzicht