Leerling Porta Mosana College exposeert in Rijksmuseum

1 november 2018

Leerling Porta Mosana College exposeert in het Rijksmuseum als genomineerde deelnemer voor de jaarlijkse fotowedstrijd van het Rijksmuseum: Document Nederland Junior.

Puck Thissen, leerling van het 6 vwo, deed mee aan een fotowedstrijd van het Rijksmuseum Amsterdam en werd hierbij geselecteerd voor een expositie in de Teekenschool. Deze expo loopt van 9 oktober 2018 tot de zomervakantie 2019.

Deze tentoonstelling is het resultaat van de jaarlijkse fotowedstrijd van het Rijksmuseum: Document Nederland Junior. Voor de tiende keer riep het Rijksmuseum jongeren op om een fotoserie in te sturen.

De wedstrijd loopt parallel aan het project Document Nederland. Het Rijksmuseum geeft elk jaar aan een Nederlandse fotograaf de opdracht om een actueel maatschappelijk thema in beeld te brengen. Stacii Samidin fotografeerde Nederlandse cafés. Jongeren uit het voortgezet onderwijs en het mbo  fotografeerden de plekken waar zij hun vrienden ontmoeten en ontsnappen aan prestatiedruk, ouders en school.

De jury was verrast door de kwaliteit en de variatie van de ingestuurde foto’s, zowel in uitvoering als in thematiek. De genomineerde deelnemers volgenden twee masterclasses waarin ze deze tentoonstelling ontwierpen. In de eerste masterclass gaf men op de ingezonden foto’s deskundig commentaar. Tijdens de tweede masterclass kwamen alle aspecten van het inrichten van een tentoonstelling aan bod. Het Rijksmuseum presenteert met trots het werk van deze jonge talenten.

De tentoonstelling Document Nederland. Stacii Samidin fotografeert het café is t/m 20 januari 2019 te zien in het museum.