Finale Moleculaire Gastronomie: Sophianum voor de derde keer de eerste plaats

21 november 2018

Op 21 november streden de twee beste groepen per school in een ware Masterchefsetting in de professionele keuken van de koksopleiding van het Arcus College in Heerlen om de eerste plaats Moleculair Koken Technasium. Het Sophianum stond niet alleen. Het project werd namelijk ook op het Bernardinuscollege (Heerlen) en het Graaf Huyn College (Geleen) uitgevoerd. De afgelopen twee jaar veroverde het Sophianum tijdens de finale steeds twee podiumplaatsen, waaronder beide jaren de eerste plaats.

Ook dit jaar werden er weer twee podiumplaatsen verworven door leerlingen van het Sophianum. Voor het derde jaar op rij behaalde één van onze groepen de eerste plaats. 

Het winnende team voegden ter plekke een moleculair ingrediënt toe aan de suprise opdracht. Een citroenschuim als aanvulling op de Caesar Salad. Met hun eigen hoofd- en nagerecht namen zij de leiding op de finaledag. Het hoofdgerecht bestond uit een mix van - sous vide bereide - vleesspiezen en schuimen van verschillende sauzen, aangevuld met puree en gegrilde groenten. Het nagerecht was een chocoladecake met een frozen chocalademousse crumble, een rokend koffieschuim en een frambozenmousse. 

Ook de andere groep leerlingen, behaalden de derde plek. 

Zij gooiden hoge ogen met hun hoofd- en nagerecht. Het hoofdgerecht bestond uit sous vide bereide varkenshaas, in suikerwater voorgekookte krokante friet, sperziebonen en een mayonaisemousse. Het nagerecht bestond uit een frozen chocolademousse crumble, met vloeibare stikstof gemaakte frambozenpartjes, gegelificeerde fruitschijfjes en een chocoladecake. 

< Terug naar nieuwsoverzicht