Protest tegen ‘overhaaste fusie Porta Mosana en Sint Maartens’

9 oktober 2018

Een versnelde fusie tussen het Sint Maartenscollege en het Porta Mosana College is onverstandig. Het samenvoegen van de scholen moet eerst beter worden voorbereid en onderzocht.

Dat schrijft de ouderraad van het Porta Mosana College in een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad. De ouderraad is ‘verbaasd’ over de versnelde fusie, die op 1 januari 2019 in zou moeten gaan.

De ouderraad is niet per definitie tegen het nieuwe masterplan voor het voortgezet onderwijs, maar vindt dat zaken nu overhaast worden, met alle risico’s van dien. Zo vindt de ouderraad dat het masterplan een goede visie op het voortgezet onderwijs op de specifieke situatie in Maastricht ontbeert. "Het zou voor elke krimpregio geschreven kunnen zijn."

Lees hier het volledige artikel van De Limburger, 9 oktober 2018
 
 
 
< Terug naar nieuwsoverzicht