Ondertekening convenant Universiteit Maastricht – Technasia Limburg

4 oktober 2018

Een betere aansluiting op het bètatechnisch vervolgonderwijs en bevordering van de ontwikkeling van bètatalent - dat is de inzet van negen Limburgse technasia, Stichting Technasium en de Universiteit Maastricht. De partijen gaan structureel samenwerken en tekenden maandag 1 oktober een convenant voor de periode 2018-2022.

Bètatechnisch talent en wetenschappelijke experts samengebracht Dankzij dit convenant met Stichting Technasium zullen technasiumscholieren gebruik kunnen maken van de aanwezige kennis en expertise bij de UM en komen zij in contact met de mogelijkheden voor bèta-opleidingen aan de UM en de arbeidsmarktperspectieven (o.a. bij Brightlands) achteraf. UM-docenten zullen technasiumleerlingen expertbegeleiding bieden bij hun "meesterproef" - de afsluitende opdracht die zij uitvoeren in hun examenjaar.

Deelnemende technasia LVO:
Het Sophianum (Gulpen)
Het Graaf Huyn College (Geleen)
Het College (Weert)
De Philips van Horne (Weert)
Het Raayland College (Venray)
Het Bouwens van der Boijecollege (Panningen)

Lees hier het volledige artikel op de website van de Universiteit Maastricht.