Leerlingen van praktijkschool Terra Nigra hebben de smaak van koffie te pakken

28 november 2017

Leerlingen volgden koffieles als extra motivatie op school. Zes leerlingen van Terra Nigra hebben in samenwerking met Blanche Dael een basiscursus barista gevolgd.

De leerlingen hebben twee dagdelen les gevolgd bij Blanche Dael op locatie en een dagdeel op school. Het begon met een theorieles, daarna volgde het bereiden van espresso - de basis voor het maken van alle soorten koffie’s - en ten slotte leerden ze melk opschuimen voor cappuccino’s en het voorzichtig aanbrengen van figuurtjes in het schuim. Alle zes behaalden ze hun certificaat. Het project smaakt dan ook naar meer voor zowel de school als de koffiebrander. Zo liggen er al plannen voor een herhaling van deze cursus in het volgende schooljaar en wellicht een vervolgcursus voor kinderen die zich nog verder in het vak van barista willen bekwamen. Tot die tijd kunnen ze hun opgedane kennis al in de praktijk brengen in de coffeecorner van de school.

 

Lees het volledige artikel op de website van De Limburger, 28 november 2017

< Terug naar nieuwsoverzicht